You are here

"Gorjanski strelci" odprli sezono 2016

Competition: Gorjanci 2016

Po dolgem zimskem "počitku" (vse od lanske oktobrske tekme v Bovcu), smo se na današnjo nedeljsko jutro zbrali na Gorjancih. Kot že leto poprej, ko smo otvorili strelsko poletje, je bila tudi tokrat naše zbirno mesto terasa Dom pri Miklavžu. Strelci smo kljub zgodnjim jutranjim uram prekipevali energije, dozi kave pa smo se odpovedali, saj so nam srčki že veselo poganjali adrenalin po žilah. 

Kako je potekal strelski dan?

Sproščeno, nasmejano, tekmovalno in edinstveno! Preko druženja in klepeta smo se medsebojno spodbujali, navijali drug za drugega in si podeljevali nasvete. Imeli smo se odlično, kljub temu, da nam je skoraj zagodlo vreme - deževni in muhasti april se je očitno razpotegnil tudi v majske dneve :( 
Poligon tarč je bil razgiban, saj smo želeli ustvariti raznolike pogoje, da bi bila tekma še bolj zanimiva. Pri tarčah na daljših razdaljah smo se soočali z vetrom, borili smo se z nakloni, posamezne tarče pa je objemala tudi senca. 

Tekmovali smo v štirih kategorijah: OPEN PCP, 16J PCP, OPEN SPRING in 16J SPRING. Podelitev medalj smo izvedli le za prvi dve kategoriji, saj sta v kategoriji Open spring in 16J Spring tekmovale le dva strelca.

V kategoriji OPEN PCP je nastopilo 5 tekmovalcev. 1. mesto je ponovno slavil SAŠO MOMIRSKI s 34-imi zadetki. 2. mesto si je pristreljal GREGOR KAMENŠEK z rezultatom 31/40 zadetkov, tretje mesto pa je osvojil ZORAN GORIŠEK s 30-imi zadetki.

V kategoriji 16J PCP je prvič slavila INES KASTELIC z rezultatom 35/40 zadetkov. 2. mesto si je z zadetkom manj (34/40) pristreljal PRIMOŽ MOČIVNIK, 3. mesto pa je osvojil ROK AVBAR z 32-imi zadetki. 

 

Veseli smo, da je med nami streljal tudi Juš Močivnik, ki je tokrat z novo puško nastopil v absolutni konkurenci. Kot otrok je pravilno odstreljal vse strelske položaje in hkrati dosegel tudi lep rezultat. Čestitamo!

 

Čestitke vsem tekmovalcem in hvala za prijetno druženje! ;)

 

PS: Naslednja tekma je 29.5.2016 na Hrvaškem, nato pa se v juniju srečamo v Beli krajini. Za dodatne informacije smo vam vedno na voljo. Vabljeni!